Co budu potřebovat?

150 g  másla + na formu 
300 g  hladké mouky 
lžička soli 
vejce 
  krupice na vysypání formy 
   
  olivový olej 
jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 1 malá cuketa 
červená paprika 
100 g  žampionu 
lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, petržel, pažitka) 
  špetka perníkového koření 
200 g  ementálu, 50 g nivy 
150–200 ml  smetany na vaření 
vejce 

Jak na to?

Máslo nakrájené na kousky zapracujte do mouky prosáté se solí. Přidejte vejce a krátce prohněte, abyste získali spíš tužší těsto. Zabalené ho dejte na půl hodiny do ledničky. Formu o průměru kolem 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte krupicí a pak do ní rukama (po dně a do boku) vtlačte těsto a propíchejte ho vidličkou. Přiklopené pečicím papírem pečte 10 minut při 200 °C. Dalších 10 minut pečte odklopené, aby těsto zezlátlo. Vyndejte a nechte trochu vychladnout. Na pánvi rozehřejte olivový olej a pak na něm krátce osmahněte najemno nakrájené cibulky, česnek, cuketu, papriku i žampiony. Spolu s bylinkami a kořením duste 10 minut pod pokličkou. Pak směs dejte na koláč, zalijte smetanou smíchanou s nastrouhanými sýry a vajíčkem a pečte při 180 °C zhruba 40 minut.

Registrace k newsletteru

S registrací k newsletteru získáte:

- Upozornění na nové soutěže
- Recepty z Albert magazínu
- Novinky i cenové bomby

Za zkoušku nic nedáte! Z newsletterů se můžete kdykoliv odhlásit.