Co budu potřebovat?

180 ml  mléka 
100 g  moučkového cukru 
30 g  droždí 
lžíce hrubé mouky 
100 g  másla 
žloutky + 1 vejce na potření 
300 g  hladké mouky 
  špetka soli 
sáček vanilkového cukru 
lžička nastrouhané citronové kury 
  mák, sezamové semínko, mandle, rozinky na zdobení 

Jak na to?

Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit. Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout. Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout. Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě. Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.

Registrace k newsletteru

S registrací k newsletteru získáte:

- Upozornění na nové soutěže
- Recepty z Albert magazínu
- Novinky i cenové bomby

Za zkoušku nic nedáte! Z newsletterů se můžete kdykoliv odhlásit.